Twitter'a Nasıl Girilir ?

19 Ağustos 2012 Pazar

Antakya'da KentKart Devri Başlıyor

Bir Antakya'lı olarak Antakya gündemini yakından takip etmeye çalışıyorum. Şimdi de Antakya Halk Otobüslerinde 1 Eylül itibariyle başlayacak olan kentkart uygulamasını anlatacağım. 

KentKart Nedir ?
Manyetik bir çip ile kurulmuş kredi kartı büyüklüğündeki bir karttır.

KentKart Nasıl Kullanılır?
Otobüse ön kapıdan binince hemen sağ tarafta bir cihaz yerleştirildi her otobüse. KentKartınızı o cihazın siyah bölümüne yaklaştırdığınız an ücret ne kadarsa o kadar miktar azalacaktır kartınızdan.Yazının alt kısmında bir örneğini yayınladım.

KentKart'a Nasıl Para Yükleyebilirim?
Bunun için 2 yöntem vardır. 
1.Yöntem;
Belediyenin belirlediği yerlerdeki görevlilere kentkartınızı vereceksiniz. Yüklemek istediğiniz miktarı da söyleyeceksiniz. Ödemeyi yapıp kartı geri alacaksınız. Hepsi bu. 
2.Yöntem;
Kredi kartınızla online olarak internet üzerinden de yükleme yapabilirsiniz.Bunun için gereken site http://www.kentkartim.com Eğer internet üzerinden kentkarta para yüklemeyi bilmiyorsanız videolu anlatım bu adreste: http://www.kentkartim.com/video.php?id=1

KentKartımda Kalan Bakiyemi Nasıl Öğrenebilirim?
Otobüslerde her kartı okutmanızdan sonra kalan bakiyeniz yazacaktır. Eğer internet üzerinden öğrenmek istiyorsanız bu siteyi kullanabilirsiniz: http://www.kentkartim.com/bolge_sec.php

KentKartta Öğrenci & Sivil ücreti farkediyor mu?
Evet farkediyor. Henüz tam olarak bir miktar belirli değil. Tek öğrenebildiğim bilgi şu; Öğrenciler öğrenci kimlikleriyle birlikte halk otobüsleri kooperatifine giderek kart alırlarsa öğrenci olduklarını kanıtlayabiliyor olacaklar. Aksi halde sivil olarak ücretlendirilecekler.Öğrenci indirim kartınını bir örneği aşağıdaki resimde vardır.

KentKart'ım Yoksa Ödemeyi Nasıl Yapacağım?
Belirli bir süre otobüslerde nakit ödemeler kalkmayacak. Ancak fiyat farkı olacak. Kentkart ile ödeme 1.25 TL iken nakit ödeme 1.50 TL olacak.

AKLINIZA TAKILAN BİR SORU OLDUĞU ZAMAN AŞAĞIDAKİ YORUM FORMUNU KULLANABİLİRSİNİZ..





0 yorum to “Antakya'da KentKart Devri Başlıyor”

Yorum Gönder

 

Acayipnet Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger